Hvad forventes der af forældre

Sørg for at dit barn møder op til træning/kamp til tiden i fodbold-relateret udstyr.

• Afbud til kampe foretages i god tid til holdansvarlige.

• Ingen vejledning af boldholder - lad børnene selv vælge, hvad de vil gøre med bolden.

• Ingen styring via joystick - vi ved alle, hvad der den bedste løsning, når vi står ude på linjen, men lad børnene selv om at vælge. Kun på den måde kan de lære at træffe de rigtige valg.

• Giv opmuntring til alle spillere.

• Vær positiv - børnenes glæde ved spillet er meget afhængig af omverdenens accept og ros.

• Husk det er børnene og ikke jer selv, der spiller.

• Respekter trænerens brug af spillere.

• Respekter dommerens afgørelse.

• Bidrag med god opførsel udenfor banen.

• Spørg børnene om kampen var spændende frem for ”hvem lavede målene”.

• Spørg til børnenes oplevelse - Hvad var godt? Hvad var mindre godt? Spørg til andre emner end resultatet.

• Ros udførte detaljer, fjern fokus fra kampens resultat - fokuser på det, børnene selv kan.

• Hjælp klubben med dens praktiske gøremål.

• Henvend dig til klublederen om problemstillinger, før de bliver store.

God fornøjelse med fodbolden og husk at nyde både børnenes korrekte og mindre korrekt valg i spillet.